Het gaat om het ontdekken van samenhang, dus wordt er zoveel mogelijk de volgorde van boeken (volgens NBG/NBV) aangehouden, zodat je ook makkelijker je weg in de Bijbel vindt.
Waar er chronologie is wordt deze zoveel mogelijk gehandhaafd, bijvoorbeeld: 1,2 Samuël en 1,2 Koningen achter elkaar, Lucas en Handelingen na elkaar, Jeremia en Klaagliederen na elkaar, of bijna parallel.
Van sommige boeken is het achter elkaar lezen niet vol te houden. Die worden verspreid over het hele jaar, bijvoorbeeld de Psalmen en de 4 evangeliën.
Verder wordt er per kwartaal zowel Oude Testament (OT) als Nieuwe Testament (NT) in ongeveer dezelfde verhouding gelezen. Dus als je maar één kwartaal meedoet, krijg je een redelijk evenwichtig beeld.
Herhaling van zetten wordt voorkomen door bijvoorbeeld 1 en 2 Kronieken niet vlak achter 1 en 2 Koningen te lezen. En Deuteronomium lees je als opfrisser van de eerste 4 boeken van Mozes, voordat Hebreeën (in het NT) aan de beurt komt.
Door een meditatief lezen-stroom van 1 hoofdstuk per dag gedurende het hele studiejaar (39 weken * 7 dagen/week = 273 dagen totaal), komen ook “saaiere” boeken tot hun recht.
Per leesweek is er één bijbelmeeting. In de praktijk worden de 39 leesweken (= ook 39 te lezen tekstcompartimenten) voorafgegaan door een aftrap (bijbelmeeting 0, zo je wilt), waarin de ideeën worden toegelicht, en praktische afspraken worden gemaakt.